NY INDUSTRI I FULL PRODUKSJON!

Tirsdag 6. desember avrunder Profilgruppa høstsesongen med å dra til Klubben Næringspark på Senja. Her ser vi fram til å besøke SalMars nye fabrikkanlegg for slakting og bearbeiding av laks – InnovaNor.  Etter bedriftsbesøket drar vi videre til Fjösn Restaurant og Bar for å innlede adventstida og avslutte Profilåret 2022.

Meld deg på via vårt PÅMELDINGSSKJEMA så snart som mulig. Påmeldingsfristen er fredag 25. november 2022. Grunnet plassbegrensning kan hver Profilbedrift delta med inntil 2 personer, i tillegg til eventuelle traineer.

Tid: Tirsdag 6. desember 2022 kl. 14.00 – 21.00

Sted: InnovaNor, Klubben Næringspark, Grasmyr og Fjösn Restaurant & Bar, Torsmoveien 987, Silsand

PROGRAM/TIDSPLAN

Under Husøydagan i 2018 kunngjorde Gustav Witzøe at SalMar ville bygge lakseslakteri og videreforedlingsanlegg på Senja. Tre år senere sto anlegget ferdig og i januar 2022 starta filetproduksjonen opp. Etter flere år med pandemi, tilrettelegging av infrastruktur og omfattende innkjøringsprosesser er nå også slakteriet i full produksjon. Og fabrikksjef Jørn Tore Fjellstad har så langt ansatt 170 personer som har sitt daglige virke knytta til InnovaNor.

  

Det er derfor med stor interesse Profilgruppa drar på besøk til den nye hjørnesteinsbedriften. Hvordan har etableringsfasen egentlig vært? Hva er de største utfordringene for fabrikken akkurat nå? Og hvilke muligheter har etableringen av InnovaNor skapt, både for SalMar og for det lokale samfunns- og næringslivet?

Under besøket vil Profilgruppa få en omvisning på anlegget og en nærmere presentasjon av virksomheten som drives. 

Fabrikksjef Jørn-Tore Fjellstad og HR-rådgiver Silje Haugan (FOTO:Folkebladet) 

_______________________________________________________________________________________________________________________________

Etter besøket på Klubben drar vi videre til Fjösn Restaurant og Bar som ligger på Slåttebakken Gård i Torsmoveien 987 (ved Jonsgårdkrysset på Silsand). Her har det skjedd store forandringer siden Profilgruppa besøkte Greta og Bength Hanssen på Slåttebakken Gård i 2015! Fra geitefjøs til topp restaurant

En spektakulær restaurant i den gamle geitfjøsen fra 1969 er nå hjertet i opplevelsesanlegget Aurora Borealis Observatory som drives av sønnene Anders og Magnus Hanssen. Restauranten tilbyr Fine Dining med lokale råvarer, og her skal Profilgruppa innlede adventstida og avslutte Profilåret 2022 slik som vi liker aller best; i godt lag med god mat og god drikke.

 (FOTO: Fjösn Restaurant og Bar)