BLI MED PÅ FELLES SKITUR FRA FJELL TIL FJORD!

Palmesøndag går finalen i Ski Classics med eliteløpet Summit2Senja fra Bardufoss til Finnsnes. Ei uka i forkant, lørdag 25. mars, inviterer Profilgruppa til felles skitur fra Finnfjordbotn til Finnsnes. En fin anledning til å komme seg ut på tur og samtidig teste ut løypetraseen for den spektakulære innspurten i Summit2Senja - fra fjell til fjord....

Tid: Lørdag 25. mars 2023 kl. 10:00 - 14:00

Turen er cirka 11 km og følger Summit2Senja-løypa fra den nye kirkegården i Finnfjordbotn og helt ned til Pettermarka like overfor Finnsnes sentrum. Omlag midtveis i løypa tar vi en velfortjent pause med pølsegrilling øverst oppe i Magdaskaret (som forøvrig er et perfekt sted om man planlegger å være publikum ute i løypa på renndagen).  Etter endt skitur kan man enten benytte seg av en buss vi har satt opp for å frakte folk og ski fra Finnsnes sentrum og tilbake til bilene som er parkert i Finnfjordbotn.  Eller man kan gå direkte på After-Ski i byen:-) 

De første 5-6 km av denne skituren er preget av oppoverbakker og stigning, mens de siste 4 km i realiteten bare er nedkjøring. Detaljene i løypetraseen kan ses nærmere på skisporet.no, både for turen opp til Magdaskaret og for turen ned til Finnsnes sentrum. Skituren går ikke i skredfarlig terreng, den er egnet for alle og tidsskjema for turen er lagt opp ut i fra at alle går i sitt eget tempo. Foretrekker du å gå raskt og effektivt, trenger du ikke starte kl 10:00, for å si det slik. For de av oss som vanligvis ikke går mye på ski, blir det mye triveligere om man går første del av turen med kort- eller langfeller under skiene, feller som kan tas av når man kommer opp til Magdaskaret. De som ikke liker nedkjøring i bakker hvor det kan bli god fart, kan trøste seg med at løypene er relativt breie med gode muligheter for å bremse ned farten, og i ytterste konsekvens kan man også kjøre ned med kortfeller på. Det er ikke anledning å gå til fots i løypetraseen. 

Traineer i Profilgruppas traineeprogram Trainee Senja oppfordres spesielt til å delta på turen og det samme gjelder mentorgruppa. Alle som vil kan imidlertid delta, så her er det bare for Profilgruppas medlemmer å invitere med seg familie, venner, arbeidskollegaer, naboer og tilfeldig forbipasserende. Det er ikke påkrevd med påmelding, men dersom du ønsker å benytte deg av busstransporten fra Finnsnes tilbake til Finnfjordbotn etter endt skitur, må du bestille plass i dette skjema. Da vil du også få direkte beskjed om turen skulle bli endra eller avlyst grunnet værforhold. Traineer som trenger å låne ski eller utstyr - ta kontakt på adm@profilgruppa.no, så ser vi hva vi får til.

NB! Det finnes også en light-versjon av turen hvor man kan ta skiheisen i Sandviklia Alpinanlegg helt opp på toppen og deretter gå en liten kilometer innover/østover til Magdaskaret. Hvis været er bra vil Profilgruppa pause her mellom sånn 11:30 og 13:00. De som ønsker å ta skiheisen bes henvende seg til Linda på SMS 951 08 738, så får de SMS i retur med info om hva de skal oppgi i billettbua i alpinbakken, for å få bruke Profilgruppas klippekort i heisen.

Vennligsinnet pakkeliste for de som trenger det: liten sekk med varm jakke/ekstra klær og noe å sitte på til pausen, litt mat og drikke, gnagsårplaster og evt skifeller. Profilgruppa ordner med pølser og pausegodt.

Ønsker du mer informasjon om Summit2Senja eller Reistadløpet, sjekk ut disse nettsidene