SENJA BY INVITATION - SENJAREGIONEN SOM ATTRAKTIVT OG BÆREKRAFTIG BESØKSMÅL

Hvert år inviterer vi i forbindelse med årsgruppemøte til sommermøte i Profilgruppa. I år har vi valgt reiselivet i Senjaregionen som tema for årets sommermøte. 

Reiselivet i Senjaregionen har opplevd en positiv utvikling de siste årene, med økende interesse fra både nasjonale og internasjonale reisende. Lokale aktører jobber aktivt med å tilrettelegge for bærekraftige opplevelser, og eksterne aktører ser til Senja og investerer.  Hvem er de og hvilke planer har de? Til Profilgruppas sommermøte har vi invitert Norrøna Adventure AS, datterselskapet til den bærumsbaserte klesgiganten Norrøna. De har kjøpt Kråkeslottet i Bøvær på Senja og nyheten om at kulturinstitusjonen Kråkeslottet på Senja er kjøpt opp av Bærums-firmaet, har skapt overskrifter både i nord og sør. Blir Kråkeslottet revet, og hva blir det erstattet med? 

I fjærsteinene på Husøya bygges Storm hotell. Hotellet sier eierne skal bli en instagram hit med overnattingsplasser, restaurant, spektakulære utsiktspunkt, treningsrom og badstue. Har hotellutbyggerne på Husøya tatt for mye møllers tran? 

Strawberry er Nordens nest største hotellkjede, med drøyt 220 hoteller i Skandinavia, Finland og Baltikum. Nå blir Finnsnes Hotell en del av Stordalens hotellkjede «Strawberry» Hva betyr det for hotellet vårt som er porten til Senja og hvilke planer har kjeden i nord? 

I Tromsø har de vært «turistbonanza i vinter. Fult kaos eller har de kontroll? Senjaregionen ønsker flere besøkende og avlaster gjerne Tromsø, men hva skal til for å få en god og bærekraftig utvikling?

Visit Senja gjør opp status på hvor Senjaregionen er og hvor vi skal. Fra Tromsø kommer Astrid Maria Cabrera som er forsker hos Norce. Hun har forsket på reiselivsveksten i Lofoten og på Grønland. Kan Senja lære noe fra Lofoten og Grønland?

Vi håper du har lyst å tilbringe en flott sommerkveld sammen med oss. Sommermøte starter 21.juni kl.17.00, like etter Profilgruppas årsgruppemøte som arrangeres samme dag kl.16.00. Påmelding til de ulike delene av dagen gjøres i felles påmeldingsskjema her innen påmeldingsfristen som er fredag 14. juni.

Årsgruppemøte og temamøtet blir på Finnsnes hotell. Etterpå spaserer vi i samlet flokk ned på Skreien Spiseri hvor Bengt tar imot oss til en hyggelig aften på Finnsnes nyeste spisested!

 Litt om foredragsholderne:

Jan Fasting Co-owner, og forretningsutvikler,  Norrøna Adventure AS

Har utdanning innen idrett, tidligere marinejeger, har vært på Sydpolen, var blant norgeseliten i elvepadling. I tillegg er han fjellfører og sykkelguide.Han er en av hjernene bak 71 grader nord og i 12 år var han sikkerhetsansvarlig og planla ruten deltakerne skulle følge. Etter «71 grader nord»-tiden grunnla han Canvas Hotel i Telemark som ble kjøpt opp i 2023 av Norrøna. Jan sin jobb i Norrøna er å finne stedene, planlegge hvilke aktiviteter som passer inn og utvikle reiselivskonseptet.

 

Stig Kristian Hillestad, Salgsdirektør Midt- & Nord-Norge, Strawberry

Strawberry er Nordens nest største hotellkjede, med drøyt 220 hoteller i Skandinavia, Finland og Baltikum. Nå blir Finnsnes Hotell en del av Stordalens hotellkjede «Strawberry» Hva betyr det for hotellet vårt som er porten til Senja og hvilke planer har kjeden i nord?

Astrid Maria Cabrera – Forsker Norce

Er utdannet geograf ved UiB, og har en doktorgrad i samfunnsplanlegging og kulturforståelse fra UiT. Doktorgraden «Turisme med omsorg for sted: en studie av reiselivs- og stedsutvikling i Lofoten og Ilulissat» tar for seg utfordringer og paradokser som reiselivsveksten medfører i små kystsamfunn i Arktis, og spørsmål knyttet til hvordan man kan forvalte reiselivet som bidrar til en god stedsutvikling som tar hensyn til lokalbefolkningen, miljøet og klimaet.