PROFILGRUPPAS STUDIETUR TIL LOFOTEN 2024

Endelig er det klart for den årlige studieturen til Profilgruppa. Profilgruppa har reist mye både i inn- og utland med «opplevelsesbrillene» på. I år går turen til vakre Lofoten som er kjent for sin dramatiske natur med høye fjell, dype fjorder, spektakulære strender og pittoreske fiskevær med sine fiskeritradisjoner, spesielt torskefiske, som har vært en viktig næring i århundrer. Hvert år tiltrekker Lofotfisket mange fiskere fra hele Norge og andre land og tørrfisk har vært en betydelig eksportvare siden vikingtiden.

I de senere år har Lofoten også blitt et symbol på innovasjon og bærekraft, spesielt i forhold til næringslivet. Med en økende bevissthet om klimaendringer og miljøpåvirkning, har mange virksomheter i regionen tatt i bruk innovative produksjonsmetoder og fokuserer på bærekraftig vekst og utvikling. Reiselivsnæringen i Lofoten har også omfavnet bærekraftige løsninger. Mange overnattingssteder og turistoperatører har sertifiseringer for miljøvennlig
drift, og det er et sterkt fokus på å tilby aktiviteter som er skånsomme mot naturen og bruk av lokale råvarer i matserveringen. Svolvær er den største byen og administrative senteret i Lofoten. Byen ligger på øya Austvågøya og er kjent som en viktig base for både turister og fiskere. Svolvær er også et
kulturelt knutepunkt med mange kunstgallerier, museer og festivaler. Et av byens mest kjente landemerker er Svolværgeita, en ikonisk fjellformasjon som er populær blant klatrere. Gjennom en kombinasjon av tradisjon, innovasjon og bærekraftig praksis, jobber både Lofoten og Svolvær for å sikre at regionen forblir et attraktivt reisemål og et bærekraftig sted å bo og arbeide.

Profilgruppa skal ha hovedbase i Svolvær under årets studietur, men vi skal også ut på bedriftsbesøk og opplevelser utenfor Svolvær, og selvfølgelig skal vi få med oss Henningsvær.

Detaljert program for studieturen vil komme om ikke så lenge, men allerede nå starter påmeldingen. Vi reiser 18.september med buss fra Finnsnes og har retur fra Svolvær den 21. september etter frokost. Påmeldingsfristen er satt til 28. august. Du melder deg på ved å fylle ut skjema som du finner her eller ved å kontakte sekretariatsleder på e-post adm@profilgruppa.no eller på telefon 977 85 414.

Filvedlegg:

Retningslinjer for deltagelse på Profilgruppas studietur (PDF, 45 kb)